U wilt een geschil over de hoogte van de huur met een huurder voorkomen. Daarom is het belangrijk om de hoogte van de huur te baseren op de puntentelling. De puntentelling geeft een indicatie van de kwaliteit van een woning. Er worden punten toegekend voor de oppervlakte en verschillende voorzieningen van een woning.

Sinds 2011 is de energie prestatie van een woning bepalend voor de punten. Zo krijgt een energiezuinige woning met een lage energie-index veel extra punten, en een woning met een hoge index geen punten. Buro Bentheimer stelt op grote schaal puntentellingen op voor woningbeheerders, expat rental bureaus en particulieren die hun woning willen verhuren.

Vaak scoren oudere woningen relatief slecht op het energie index, speciaal daarvoor hebben wij een combinatie van een puntentelling en een maatwerkadvies. Hiermee heeft u een overzicht waarin staat hoeveel punten de woning nu heeft. Dit wordt aangevuld met een uitgebreid advies over welke maatregelen uitgevoerd kunnen worden om de energie-index te verbeteren. Bovendien wordt de invloed van deze verbeteringen op het aantal punten van de woning berekend.

Op deze wijze weet u precies wat u moet doen om de geliberaliseerde sector te bereiken en komt u niet voor onnodige verrassingen te staan. Buro Bentheimer heeft de afgelopen jaren honderden woningen naar de geliberaliseerde sector gebracht met haar adviezen.