Het energielabel is in 2007 ingevoerd als middel om in een oogopslag te zien wat de energieprestatie is van een gebouw of woning. Sinds januari van dit jaar is er een wijziging doorgevoerd waardoor nu vooral het energie index weergeeft wat de werkelijke energieprestatie is van uw woning en geldt er daarnaast een verplichting om een energielabel te kunnen overhandigen op het moment dat u uw woning verkoopt of verhuurt.

Energielabel voor de verkoop van uw woning

Heeft u een energielabel nodig voor de verkoop dan kun u het beste naar de website www.energielabelvoorwoningen.nl gaan en met uw DigiD inloggen. De stappen wijzen vanzelf en binnen een aantal minuten heeft een erkend deskundige op afstand het energielabel voor uw woning definitief gemaakt.

Heeft u geen DigiD dan kunt u ook met ons bellen en een gediplomeerd adviseur komt bij de woning langs om een definitief energielabel van de woning op te stellen.

Energie index en energielabel voor de verhuur van uw woning

Heeft u energie index nodig van uw woning en moet u voldoen aan de labelplicht omdat u uw woning gaat verhuren, dan moet een gecertificeerd bedrijf deze vaststellen. Wij werken nauw samen met Buro Bentheimer en zijn daarom volledig gecertificeerd om energielabels voor woningen af te geven.

De EPA adviseur brengt een bezoek aan uw pand om de bouwkundige en installatietechnische kenmerken op te nemen. Vervolgens worden deze gegevens op kantoor in een rekenmodule uitgewerkt en daar volgt dan het energie index en bijbehorend verplicht label uit.

Het energie index is sinds januari bepalend voor het Woningwaarderingsstelsel (WWS of puntentelling) en niet meer het energielabel. Dit betekent dat met een beter energie index een hogere huur gevraagd kan worden. Hiermee is het een zeer belangrijk instrument geworden in de huursector. Vaak ook bepalend bij het wel of niet behalen van de geliberaliseerde sector.

 

EPA maatwerkadvies

Bent u echter op zoek naar een advies om energie te besparen of om het energie index te verbeteren, dan kunt u het beste een maatwerkadvies laten opstellen.

Een maatwerkadvies is een uitgebreid rapport waarin niet alleen een beschrijving wordt gegeven van de huidige bouwkundige en installatietechnische kenmerken van uw woning, maar ook verschillende maatregelen worden uitgewerkt om energie te besparen. In een helder overzicht ziet u welke energiebesparende maatregelen interessant zijn, wat voor investering hiervoor nodig is en welk energie index met de maatregelen bereikt wordt.

Onze adviseurs hebben de afgelopen jaren honderden woningen voorzien van energielabels en maatwerkadviezen al dan niet in combinatie met huurpuntentellingen. Dat maakt ons een van de meest ervaren adviseurs in de markt.