De Energiescan geeft u een helder beeld van het energieverbruik van uw onderneming. Naast een uitgebreide bouwkundige en installatietechnische beschrijving van uw pand, worden er verschillende verbetermaatregelen door onze adviseur verwerkt. Hierdoor bent u goed op de hoogte welke maatregelen voor uw pand interessant zijn om energie te besparen en het comfort verhogen, wat de investeringskosten daarvan zijn en de terugverdientijden.

Quickscan voor de Detailhandel

Speciaal voor de detailhandel heeft De energie adviseur samen met onze partner Buro Bentheimer een energie quickscan ontwikkeld. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar de verlichting, verwarming, koeling en ventilatie van uw winkelunit. We noemen het een quickscan omdat u in een bondig rapport snel inzicht krijgt in uw energie huishouding. Na het lezen van de quickscan weet u of uw winkel energiezuinig is of niet en weet u waar de knelpunten zitten. Het rapport wordt afgesloten met een aantal verbetermaatregelen die in uw situatie zinvol zijn. Volledig advies inclusief investeringskosten en terugverdientijden maar dan quick.

Verlichtingsscan

De huidige generatie LED verlichting is van een zeer hoge kwaliteit en erg simpel toe te passen, voor elk type gebruiksfunctie van een gebouw is het interessant. Denk bijvoorbeeld aan LED TL voor een kantoorruimte of een industriehal. Of bijvoorbeeld LED sfeerverlichting voor winkels. Van elk type lamp bestaat er tegenwoordig een LED variant. De kracht van LED is dat het ongeveer 70% minder stroom verbruikt dan conventionele verlichting. Daar waar een standaard TL buis misschien een levensduur heeft van 15.000 branduren is de levensduur van LED TL rond de 50.000 branduren. In een standaard situatie is de terugverdientijd van de investering in LED verlichting vaak slechts een jaar.
Overweegt u LED verlichting. Onze adviseurs hebben ruime ervaring met advies in LED verlichting. Wij kunnen een volledig onafhankelijk verlichtingsscan voor u opstellen. Hiermee krijgt u inzichtelijk welke investering het zou vergen en wat de terugverdientijd hiervan is. Indien u dat wenst kunnen wij zelfs de energie investeringsaftrek (EIA) voor u regelen en de hele uitvoering voor u begeleiden. 

Daarnaast hebben wij een samenwerking met een groot Nederlands LED fabrikant. Wat wij u kunnen aanbieden is dat wij al uw huidige conventionele verlichting vervangen door LED zonder dat u vooraf hoeft te investeren. U betaalt de lampen af uit de gerealiseerde energiebesparing.