De energie adviseur werkt nauw samen Buro Bentheimer en is daardoor gecertificeerd om energielabels op te stellen voor utiliteitsgebouwen. Daarnaast hebben wij veel ervaring in het opstellen van maatwerkadviezen om energie te besparen en het comfort in uw bedrijfspand te verhogen.

Onze partner staat aangemerkt als erkend kwaliteitsadviseur EPA U bij de FedEC. Dat betekent dat onze kennis op peil wordt houden door periodieke bijscholing en door altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Momenteel is een eigenaar verplicht om een EPA-U energielabel te overleggen bij verkoop en verhuur van een gebouw. Het energielabel geeft in één oogopslag weer hoe het gesteld is met de energieprestatie van uw pand. Het doel van het energielabel is eigenaren en gebruikers te stimuleren hun gebouw energiezuiniger te maken.

Een EPA U maatwerkrapport biedt u daarnaast nog het volgende:

  • een helder overzicht van de huidige energieprestatie van een gebouw;
  • inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen;
  • inzicht in de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen;
  • inzicht in de CO2-reductie door het uitvoeren van besparingsmaatregelen;
  • een goede basis voor overleg met de gemeente in het kader van de Wet milieubeheer.

Een verbeterde energieprestatie resulteert in een aanmerkelijk lagere energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting, een gezonder binnenklimaat en lagere energiekosten (woonlasten/beheerskosten).